Bun venit la magazinul nostru DreamSeeds.ro!
Seminte Cannabis RomaniaSeminte Cannabis RomaniaSeminte Cannabis Romania
+43 681 20474171

Deficiențe nutritive ale plantelor de marijuana

leaf

leaf

Cunoașterea semnelor deficienței de nutrienți este esențială pentru creșterea buruienilor. Consultați resursa noastră despre ce nutrienți au nevoie plantele de canabis și aici vom vorbi despre cum să identificăm și să corectăm deficiențele de nutrienți.

Identificarea deficiențelor de nutrienți din canabis

Când plantele de canabis nu primesc cantitățile corecte de nutrienți, ele devin stresate și mai susceptibile la insecte, mucegai și alți agenți patogeni. Creșterea lor poate fi, de asemenea, încetinită, rezultând recolte reduse.

Simptomele deficienței de nutrienți se prezintă adesea ca decolorare a frunzelor, așa că a învăța cum să identifici și să tratezi aceste probleme și deficiențe ale frunzelor de canabis poate ajuta plantele tale să prospere.

Obținerea pH-ului potrivit pentru plantele de marijuana

Plantele de marijuana pot absorbi nutrienții prin rădăcini numai dacă solul sau alt mediu de creștere are pH-ul corect. Dacă condițiile sunt prea acide sau prea alcaline, anumiți nutrienți nu vor fi disponibili pentru rădăcini. Suprafertilizarea plantelor poate duce rapid la probleme de pH și blocarea nutrienților.

Înainte de a încerca să diagnosticați orice deficiență de nutrienți, testați pH-ul apei, deoarece acesta poate varia foarte mult în funcție de sursă. Ar trebui să fie între 6,0-7,0.

Apoi, verificați pH-ul solului sau al altui mediu de creștere.

Sol: 5,8-6,8
Hidroponia: 5,5-6,5; majoritatea mărcilor de nutrienți hidroponici vor indica un nivel ideal pentru produsul lor
Dacă pH-ul este corect, plantele tale pot avea o deficiență de nutrienți.

Nutrienți mobili și imobili pentru plantele de canabis

Nutrienții sunt clasificați ca mobili sau imobili în funcție de faptul dacă pot fi translocați odată ce au fost asimilați complet de către plantă. Un nutrient mobil stocat în frunzele mai vechi ale plantei poate fi mutat pentru a rezolva o deficiență într-o altă parte a plantei. Nutrienții imobili vor rămâne foarte aproape de locul unde au fost depuși inițial.

Deficiențele de nutrienți mobili vor prezenta simptome în frunzele mai vechi de canabis de la baza plantei, în timp ce nutrienții imobili vor prezenta primele semne de deficiență în creșterea mai nouă la ramurile superioare și exterioare ale plantei de marijuana. Știind care nutrienți sunt mobili și imobili, vă va ajuta să diagnosticați potențialele deficiențe.

Nutrienți esențiali pentru plantele de marijuana și simptomele deficiențelor

Plantele de marijuana au nevoie de mai mulți nutrienți esențiali, așa că asigurați-vă că țineți un ochi pe aceste semne și indicii vizuale care ar putea indica o potențială deficiență.

Deficit de azot

Cea mai frecventă deficiență de nutrienți în canabis, azotul (mobil) este esențială pe tot parcursul vieții unei plante, dar mai ales în timpul creșterii vegetative.

Simptomele deficitului de azot includ:

O deschidere generală și apoi îngălbenire în frunzele mai bătrâne și mature, în special în apropierea bazei plantei
Deficiența severă va vedea îngălbenirea continuă progresând în sus, cu posibile decolorări și pete maronii la marginile frunzelor; în cele din urmă lasă curl și drop
Scăderea locurilor de muguri și înflorire timpurie cu recolte substanțial reduse

Deficit de fosfor

Fosforul (mobil) este esențial pentru fotosinteză și eliberarea energiei stocate în carbohidrați. Deși această deficiență este neobișnuită – de obicei se dezvoltă datorită pH-ului peste 7,0 – rezultatul poate fi catastrofal pentru plantele tinere și poate duce la încetinirea creșterii, înflorirea întârziată, producția scăzută și producția slabă de rășină la plantele mature.

Simptomele deficitului de fosfor includ:

Purpurarea tulpinilor frunzelor pe frunzele mai vechi, urmată de frunzele care capătă o nuanță albastru-verde închis
Pe măsură ce deficiența progresează, atât creșterea ascendentă, cât și cea exterioară încetinește drastic; pe frunze apar pete de culoare violet-negricios sau cupru închis, iar pe tulpinile frunzelor apar pete moarte, în timp ce frunzele se îndoaie și cad
Uneori frunzele devin violet metalic sau bronz închis

Deficit de potasiu

Esențial pentru producerea și mișcarea zaharurilor și carbohidraților, potasiul (mobil) este, de asemenea, indispensabil procesului de diviziune celulară, precum și transpirației, creșterii rădăcinilor și absorbției de apă.

Pur și simplu, fără el plantele nu pot crește. Deficiența de azot duce la creșterea temperaturii interne în frunzișul plantei, ceea ce face ca planta să evapore mai multă umiditate prin frunzele sale pentru a se răci.

Simptomele deficitului de potasiu includ:

Frunze terne, prea verzi, urmate de vârfuri de frunze brun-ruginiu cu aspect ars, cloroză (îngălbenire) și pete maro, în special pe frunzele mai vechi
O deficiență suplimentară se manifestă în arsurile frunzelor, deshidratarea și ondularea creșterii mai tinere
Lăsată necontrolată, deficiența de potasiu va duce la plante slabe, susceptibilitate ridicată la dăunători și boli și înflorire redusă drastic

Deficit de calciu

Esențial pentru integritatea și creșterea celulelor, calciul (imobil) ajută la fluxul de azot și zaharuri prin plantă. Deficiențele de calciu din canabis se găsesc de obicei în culturile hidroponice sau în aer liber, în climate foarte umede, răcoroase, cu sol acid.

Simptomele deficitului de calciu includ:

Frunzele inferioare se ondulează și se distorsionează, urmate de pete neregulate de culoare galben-maroniu cu margini maro care cresc în timp
Vârfurile rădăcinilor vor începe să se ofilească și să moară, iar planta va deveni pipernicită cu producții scăzute

Deficit de magneziu

Magneziul (mobil) este atomul central din fiecare moleculă de clorofilă, ceea ce înseamnă că plantele îl folosesc în cantități foarte mari. Este crucial pentru absorbția energiei din lumină, precum și pentru a ajuta enzimele să creeze carbohidrați și zaharuri care produc flori.

Simptomele deficitului de magneziu includ:

Plantele nu vor da semne de deficiență de magneziu până la 3 până la 6 săptămâni după ce a început, moment în care veți vedea zonele dintre nervurile frunzelor mai bătrâne devin galbene (cloroză interveinală) și formarea de pete de culoarea ruginii.
Aceste simptome vor progresa prin întreaga plantă, cu pete mai multe și mai mari dezvoltându-se în zonele interne, precum și vârfurile și marginile frunzelor.
Unele frunze se vor ondula, vor muri și vor cădea, în timp ce întreaga plantă arată bolnăvicios și căzut
Simptomele deficienței de magneziu vor escalada rapid în timpul înfloririi, ducând la o recoltă redusă

Deficit de sulf

Esențial pentru respirația plantelor și pentru sinteza și descompunerea acizilor grași, sulful (semi-mobil) joacă un rol important în producția de uleiuri și terpene. Este neobișnuit să vezi o deficiență de sulf în canabis, dar aceste deficiențe sunt de obicei rezultatul unei pierderi de fosfor din cauza unui nivel ridicat de pH în zona rădăcinii.

Simptomele deficitului de sulf includ:

Frunzele tinere devin verde lime, apoi galbene, cu creșterea pipernicită, urmată de îngălbenirea nervurilor frunzelor, uscare și fragilitate
Deficiența continuă are ca rezultat o producție lentă și slabă de flori cu potență scăzută

Deficit de cupru

Necesar doar în urme, cuprul (semi-mobil) ajută la fixarea azotului, metabolismul carbohidraților și reducerea oxigenului. Această deficiență este rară.

Simptomele deficitului de cupru includ:

Primele simptome sunt observate în ofilirea lentă, răsucirea și răsucirea noii creșteri
Pe vârfurile și marginile frunzelor apar pete moarte și, uneori, întreaga plantă se ofilește
Deficiență de fier
Fierul (semi-mobil) este esențial pentru reducerea și asimilarea nitraților și sulfatului și un catalizator pentru producerea de clorofilă. Deficiențele de fier sunt de obicei rezultatul unor niveluri incorecte ale pH-ului sau al nivelurilor în exces de mangan, zinc sau cupru.

Simptomele deficitului de fier includ:

Simptomele inițiale apar la creșterea mai tânără, cu cloroză intervenală arătând la baza frunzelor noi.
Simptomele progresează apoi prin frunze și în creșterea mai veche, cu îngălbenirea generală între nervurile frunzelor

Deficit de mangan

Manganul (imobil) ajută la utilizarea azotului și a fierului în producția de clorofilă, precum și la reducerea oxigenului. Deficiența de mangan este rară și de obicei cauzată de pH-ul ridicat sau de un exces de fier.

Simptomele deficitului de mangan includ:

Ca și în cazul altor nutrienți imobili, simptomele încep cu o nouă creștere, arătând inițial cloroză interveinală urmată de pete necrotice, răspândindu-se treptat la frunzele mai bătrâne.
Semnul cel mai evident este atunci când marginile frunzelor și nervurile rămân verzi în jurul îngălbenirii zonelor intervenale
Deficit de molibden
Jucător în două sisteme majore de enzime care convertesc nitrații în amoniu, molibdenul (mobil) este folosit de canabis în cantități foarte mici. Deficiențele de zinc sunt rare și pot apărea ca urmare a vremii reci.

Simptomele deficitului de molibden includ:

Frunzele mai vechi sunt galbene, uneori dezvoltând cloroză interveinală și decolorare la marginile frunzelor
În cele din urmă, lasă cupa și se încolăcește înainte de a se răsuci, de a muri și de a scădea
Deficit de zinc
Zincul (imobil) este esențial pentru producția de zahăr și proteine, precum și pentru formarea și reținerea clorofilei și creșterea sănătoasă a tulpinii. Deficiența este destul de comună, mai ales în solurile alcaline și climatele uscate și este de obicei rezultatul unor niveluri ridicate de pH.

Simptomele deficitului de zinc includ:

Frunzele tinere și creșterea nouă prezintă cloroză intervenală, cu lame de frunze mici și subțiri care se încrețesc și deformează
Vârfurile frunzelor se vor decolora și se vor arde, urmate de marginile frunzelor și apoi de pete maronii
Cel mai evident semn sunt frunzele care se rotesc cu 90 de grade lateral

Ce este blocarea nutrienților și cum o remediați
Blocarea nutrienților are loc atunci când plantele de canabis nu pot prelua nutrienții din sol. Există două cauze principale ale blocării nutrienților:

Plantele de canabis sunt suprasaturate cu nutrienți, în special cu îngrășăminte chimice cu un conținut ridicat de sare
Niveluri necorespunzătoare de pH în sol, apă sau soluții nutritive
Când plantele arată pentru prima dată semne de blocare a nutrienților, va trebui să acționați rapid pentru a o inversa și a elibera nutrienți, altfel, vor începe să se ofilească și vor putea muri.

Cum să identifici blocarea nutrienților în plantele de canabis
Blocarea nutrienților se va asemăna cu o deficiență de nutrienți – plantele vor fi slabe și subțiri, cu creșterea încetinită. Orice îngălbenire sau ondulare a frunzelor indică, de asemenea, că planta se confruntă cu blocarea nutrienților. Plantele de canabis pot părea că nu au suficienți nutrienți când, de fapt, li s-au dat prea mult.

Când identificați blocarea nutrienților, testați pH-ul apei, deoarece acesta poate varia foarte mult în funcție de sursă. Ar trebui să fie între 6,0-7,0. Când pH-ul este prea mare sau prea scăzut, disponibilitatea nutrienților scade și plantele tale nu pot absorbi nutrienți.

Dacă pH-ul este oprit, îl puteți crește sau reduce cu pH-ul în sus sau în pH-ul scăzut.

Apoi, verificați pH-ul solului sau al altui mediu de creștere.

Sol: 5,8-6,8
Soluții hidroponice: 5,5-6,5; majoritatea mărcilor de nutrienți hidroponici vor indica un nivel ideal pentru produsul lor

Cum să remediați blocarea nutrienților
Odată ce ați identificat blocarea nutrienților:

Nu mai oferi plantelor nutrienți
Spălați plantele doar cu apă pentru a elibera substanțele nutritive – inundați ghivecele cu apă proaspătă, cu pH echilibrat pentru a descompune și a elibera acumularea de sare și a elibera căile de absorbție a nutrienților
După ce se efectuează spălarea, sistemele rădăcinilor plantelor vor fi complet saturate. Pământul trebuie să se usuce înainte de a uda din nou pentru a permite rădăcinilor să respire și pentru a evita putrezirea rădăcinilor.

Udă cu apă doar câteva cicluri înainte de a introduce din nou nutrienți.

Cum să preveniți blocarea nutrienților
Există câteva modalități de a preveni blocarea nutrienților în plantele de canabis:

Verificați regulat nivelul pH-ului. Verificați acest lucru de fiecare dată când udați. Dacă pH-ul este dezactivat, puteți utiliza pH Up sau pH Down.
Utilizați nutrienți organici. Îngrășămintele chimice sunt pe bază de sare, care tind să provoace blocarea nutrienților. Căutați nutrienți cu un conținut scăzut de sare sau rămâneți exclusiv la nutrienți organici.
Spălați plantele de canabis. Dacă folosiți o mulțime de nutrienți, faceți-vă timp pentru a vă spăla grădina.

Septoria frunzelor pe plantele de marijuana

leaf

Septoria frunzelor este o boală cu aspect dur, care apare mai întâi pe ramurile inferioare și provoacă crusta și îngălbenirea frunzelor. Apare vara când temperaturile ridicate combinate cu ploile sau umezeala de la udare lasă frunzișul umed. Deficiențele de azot pot servi și ca un catalizator al bolii.

Deși septoria frunzelor nu vă va ucide plantele, va reduce recolta. Odată ce observați infecția, este important să îndepărtați și să eliminați frunzele. Pulverizarea plantelor cu fungicide Bacillus subtilis poate ajuta, de asemenea, la încetinirea răspândirii bolii.

Cum să preveniți septoria frunzelor pe canabis
Pentru a preveni sau a reduce șansa de septoria frunzelor:

Trebuie sa ai un spatiu curat in gradina cu pamant sanatos. Dacă aveți un focar, poate fi necesar să înlocuiți mediul de creștere înainte de a planta din nou.
Curățați-vă întreg spațiul dacă creșteți în interior.
Folosiți linii de picurare pentru a uda plantele, astfel încât frunzele să nu se ude.
Spați plantele mai departe pentru a menține umezeala de la plante și umiditatea scăzută.
În plus, genetica joacă un rol semnificativ în dictarea cât de mult poate afecta o boală o plantă. Observați cât de rezistente la o boală sunt anumite tulpini și rămâneți la cele puternice, stabile.

Leave A Comment

Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Create your account

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping