Bun venit la magazinul nostru DreamSeeds.ro!
Seminte Cannabis RomaniaSeminte Cannabis RomaniaSeminte Cannabis Romania
+43 681 20474171

Cum să clonezi Plantele de Canabis

clone 2

Ce este o clonă de canabis?
O clonă este un butaș, cum ar fi o ramură, care este tăiat dintr-o plantă de marijuana vie, care va crește apoi într-o plantă însăși. O clonă are aceeași componență genetică ca și planta din care a fost luată, care se numește planta mamă.

O clonă tipică are o lungime de aproximativ 6 inci, dar și ia, iar după tăierea ei de la planta mamă, clona este pusă într-un mediu, cum ar fi un cub de rădăcină și i se administrează un hormon pentru a încuraja creșterea rădăcinii.

După ce se dezvoltă rădăcinile, este apoi transplantată într-un ghiveci sau în pământ și va crește ca orice plantă de buruieni.

De ce să cloneze plante de canabis?

 

canabis seeds

Dacă nu vrei să te încurci cu semințele, clonele pot fi o opțiune excelentă pentru a începe o plantă de marijuana. Creșterea buruienilor dintr-o clonă vă va economisi timp – chiar dacă au nevoie de timp pentru a se dezrădăcina, nu trebuie să germinați semințe, ceea ce va elimina o lună sau cam așa ceva din procesul de creștere.

De asemenea, clonele vor economisi spațiu în grădina dvs. – cu semințe, trebuie să creșteți multe și să le faceți sex pentru a identifica și a scăpa de masculi. De asemenea, de obicei, unele semințe nu germinează. Veți avea nevoie de spațiu suplimentar pentru toate acele semințe și s-ar putea să nu se transforme nici măcar în plante pline.

Dacă luați o clonă dintr-o plantă pe care o aveți deja, acestea sunt gratuite! Trebuie doar să investești în niște provizii. Deși, puteți cumpăra clone de la un dispensar dacă doriți.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre clone este că sunt replici genetice exacte ale plantei mamă din care au fost luate. Dacă aveți o anumită plantă de marijuana care vă place, fie pentru aspectul, mirosul, efectele sau altceva, puteți lua clone din ea și o puteți crește din nou, la infinit.

Există unele speculații conform cărora clonele se pot degrada în timp pe baza factorilor de stres din mediu și a altor factori, dar acest lucru este deschis dezbaterii.

Ce este o plantă mamă de canabis?

O plantă mamă este orice plantă de canabis de la care iei o clonă. Mamele ar trebui să fie sănătoase și puternice, deoarece genetica lor se va transmite clonelor – dacă aveți o plantă mamă bolnavă, clonele acesteia vor fi și ele bolnave.

Plantele mamă rămân întotdeauna în stadiul vegetativ pe măsură ce clonele sunt tăiate. Este important să nu luați butași de pe o plantă de buruieni înflorite – acest lucru poate face ca clona să se transforme într-un hermafrodit și poate, de asemenea, deteriora planta cu flori.

Unii cultivatori au plantele mamă dedicate doar pentru luarea butașilor, dar această configurație ocupă mult spațiu și materiale – va trebui să păstrați planta mamă în viață, dar nu veți scoate muguri de pe ea, deoarece va rămâne întotdeauna. în stadiul vegetativ. Unii cultivatori le este greu să justifice acordarea de timp, energie și spațiu plantelor care nu vor produce muguri. Dacă spațiul de creștere este îngust, aceasta ar putea să nu fie cea mai bună configurație.

O altă metodă pe care o folosesc cultivatorii este să scoată butașii unui set de plante-mamă înainte de a înflori, apoi să răstoarne mamele în stadiul de înflorire. Următoarea generație de clone este crescută, iar când acestea devin suficient de mari, butașii vor fi prelevați din acestea înainte de a fi transformate în floare. Deoarece clonele sunt identice din punct de vedere genetic, fiecare generație va fi o copie exactă a mamei din prima generație și a tuturor mamelor ulterioare.

Plantele mamă de canabis garantează consistența genetică, astfel încât fiecare nouă generație de clone luate va avea același gust, aromă, efecte și alte caracteristici. Clonele vor crește, de asemenea, în același ritm ca și mama, vor produce un produs de calitate similară și vor crește cu aceeași vigoare, permițându-vă să activați procesul și să cunoașteți cu adevărat cum să creșteți această plantă de buruieni.

Clonele garantează, de asemenea, că toate plantele tale buruieni sunt femele, așa că nu trebuie să petreci timp crescând din semințe, sexând plantele și aruncând masculi.

Ce să cauți într-o plantă-mamă ?
Deoarece genetica este identică între o mamă și o clonă, este important să alegeți o plantă bună ca mamă. O plantă sălbată, sau una care nu produce muguri buni, nu va fi o mamă bună.

Cultivatorii caută de obicei aceste calități într-o plantă-mamă:

Creștere robustă, vibrantă
Arome și arome grozave
Randamente mari
Tricomi densi
Rezistent la dăunători și mucegai

Cum să clonezi o plantă de canabis
De ce ai nevoie pentru a clona canabis?
Clonarea canabisului este relativ ușoară și necesită doar câteva elemente cheie:

Foarfece (pentru a scoate butași de la planta mamă)
Brici (pentru tunderea butașilor)
Configurare de înrădăcinare (tavă/tavă-inserție pentru celule/dom/cuburi de rădăcină/covoraș de căldură sau un cloner automat)
Hormonul de înrădăcinare

Alegeți un mediu de înrădăcinare și configurați
Mijloacele de înrădăcinare obișnuite includ cuburi de înrădăcinare, lână de stâncă sau alte echivalente non-sol, cum ar fi turba sau spuma. Rockwool este rocă topită care a fost tors într-un fir fin și are un flux de aer grozav și o reținere a umidității. Puteți găsi oricare dintre aceste cuburi la majoritatea magazinelor de creștere sau online.

Dacă utilizați cuburi de orice fel, va trebui să investiți într-o tavă, o inserție cu celule de tavă și o cupolă. Clonele vor merge în cuburi, cuburile în celulele-tavă și toate acestea se află într-o tavă care va reține apă. Pentru a menține umiditatea, asigurați-vă că utilizați o cupolă peste tavă și poate doriți chiar să utilizați un covoraș termic.

O altă metodă este utilizarea unui auto-cloner. Există un cost inițial pentru cumpărarea unui auto-cloner, dar dacă intenționați să clonați mult, merită. Auto-clonerii reduc cantitatea de muncă necesară pentru îngrijirea clonelor. Folosind aeroponia, aceste mașini pulverizează partea inferioară a butașilor cu apă nutritivă la intervale stabilite pentru a promova creșterea rădăcinilor.

Experimentați pentru a vedea care configurație funcționează cel mai bine pentru dvs. Indiferent de metoda pe care o alegeți, asigurați-vă că noile voastre clone primesc multă lumină – de preferință 18 ore – și umiditate.

Cum să luați un butaș de la o plantă de canabis ?

Atunci când selectați o plantă mamă din care să o clonați, căutați plante care sunt sănătoase, rezistente și cu cel puțin două luni în ciclul vegetativ. Nu luați o clonă de pe o plantă odată ce începe să înflorească.

Nu fertilizați plantele mamă timp de câteva zile înainte de a lua butași. Acest lucru va permite azotului să iasă din frunze. Când luați butași, un exces de azot în frunze și tulpini vă va păcăli clonele să încerce să crească vegetație în loc să deturneze energia către înrădăcinare.

Asigurați-vă că lucrați într-un mediu steril. Folosiți mănuși și dezinfectați aparatele de ras și foarfecele.

Transplantarea clonelor de buruieni

clone 2
Pentru a lua o tăietură:

Căutați ramuri care sunt rezistente și sănătoase. Doriți cel puțin două noduri la tăierea finală, așa că alegeți o ramură care este sănătoasă și suficient de lungă. O clonă robustă va duce la o plantă robustă.
Tăiați clona de pe mamă, tăind deasupra nodului de pe planta mamă. Este în regulă să folosiți foarfece aici; poate fi greu să obții un brici în mijlocul plantei mamă.
Apoi, folosind un aparat de ras, tăiați sub nodul inferior pe tăietura proaspătă la un unghi de 45° față de ramură. Acest lucru va crește suprafața suprafeței de înrădăcinare, promovând o creștere mai rapidă.
Puneți imediat butașia proaspătă într-un hormon de înrădăcinare. Apoi, puneți-l direct într-un cub de rădăcină. Dacă utilizați un auto-cloner, puneți un guler în jurul acestuia și plasați-l în auto-cloner; veți pune hormonul de înrădăcinare în cloner după ce au fost luați toate butașii.
Odată ce ați terminat de tăiat, îndepărtați frunzele inutile spre partea de jos și tăiați vârfurile frunzelor rămase ale ventilatorului de pe tăietură. Aceasta susține fotosinteza, ajutându-vă clonele să absoarbă nutrienți și apă.

Transplantarea clonelor de buruieni

Verificați-vă clonele zilnic pentru a vă asigura că au suficientă apă verificând fundul tăvii sau auto-clonerul. Pentru a crește umiditatea, puteți pulveriza apă pe frunze cu o sticlă de pulverizare. Dacă vreo clonă moare, aruncați-le astfel încât să nu provoace mucegai în restul clonelor și, de asemenea, pentru a oferi clonelor rămase mai mult spațiu.

Majoritatea clonelor vor fi gata de transplantare în sol în 10-14 zile, dar unele rădăcinează mai repede, iar altele mai mult. Veți ști că sunt gata atunci când rădăcinile albe au o lungime de un inch sau doi.

Când vă pregătiți pentru transplant, asigurați-vă că păstrați mediul steril. Socul de transplant poate apărea, așa că asigurați-vă că folosiți mănuși atunci când manipulați clonele.

Pentru transplant:

Puneți mai întâi pământ în ghivece.
Udați solul înainte de transplant, astfel încât solul să nu se miște odată ce clona este în noua sa casă.
Odată ce apa s-a scurs, săpați o gaură de 1-2 inci adâncime cu două degete sau doar cât să îngroape toate rădăcinile.
Puneți clona și acoperiți ușor cu pământ.

La ce să cauți atunci când cumperi o clonă de marijuana

clona cannabis

Dacă locuiți într-o stare medicală sau destinată adulților, veți putea obține clone de la unele magazine locale de buruieni, dar asigurați-vă că este un magazin de renume.

De cele mai multe ori, aceste clone provin de la cultivatori care se concentrează exclusiv pe producerea de clone, dar uneori butașii vor veni de la o sursă terță. Când cumpărați clone pentru grădina dvs., întrebați întotdeauna magazinul de unde provin. Dacă nu puteți obține un răspuns legitim, găsiți o altă sursă.

Este important să cunoașteți originea clonelor dvs., deoarece de aici apar problemele – bolile, dăunătorii, genetica etichetată incorect și reziduurile de pesticide necunoscute pot veni cu o clonă misterioasă.

Nu ezitați să cercetați un dispensar sau o unitate de creștere înainte de a cumpăra clone.

Inspectați clonele de canabis

Nu toți dăunătorii, bolile, reziduurile de pesticide sau markerii genetici vor fi ușor de observat cu ochiul liber, dar arătați-vă clonele înainte de a le introduce în grădina dumneavoastră. Dacă arată bolnav sau slab, probabil că nu vor crește bine.

Curățați și puneți-vă în carantină clonele de canabis

Dacă unele clone arată în regulă la magazin și te hotărăști să le duci acasă, asigură-te că iei câțiva pași de precauție înainte de a le introduce în restul grădinii tale.

În primul rând, transplantați noile clone de buruieni într-un recipient și mediu mai permanent. Adesea, mediul de cultură folosit pentru a găzdui butașii proaspeți în magazin va fi diferit de ceea ce utilizați. De asemenea, dăunătorii pot fi prezenți în mediul său atunci când l-ați cumpărat – transplantarea clonei într-un spațiu mai curat va ajuta la atenuarea oricăror potențiale daune ale rădăcinii.

Acordați acest timp pentru a vă curăța clona cu orice soluție IPM pe care o considerați potrivită. O metodă populară de curățare a noilor clone implică scufundarea lor într-o soluție ușoară din orice pesticid sigur și aprobat pe care îl alegeți.

După ce clonele dumneavoastră au fost curățate și transplantate în mod corespunzător în noul mediu, asigurați-vă că le țineți în carantină timp de câteva zile până la o săptămână. Făcând acest lucru, veți proteja restul grădinii dvs. dacă apar probleme și le veți putea scoate cu ușurință.

Dacă arată bine după aproximativ o săptămână, mergeți mai departe și prezentați-le în restul grădinii dvs.

Leave A Comment

Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Create your account

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping